Geef inbrekers geen kans
Elke 6 minuten wordt er ergens in België ingebroken. Vooral tijdens de eindejaarsfeesten worden veel inbraakbendes gesignaleerd. Maar ook doorheen het jaar vinden vaak gelegenheidsinbraken plaats. Een alarmsysteem kan de kans op een inbraak drastisch verlagen. Het systeem werkt immers ook preventief, als afschrikmiddel. Een huis met sirene is een zeer onaantrekkelijk doelwit.
Hoe werkt het?
Het hart van uw alarmsysteem is de centrale eenheid met het bedieningspaneel. Hier schakelt u het systeem in en uit, en kan u verschillende beveiligingsniveaus instellen. Zo kan u ‘s nachts bijvoorbeeld enkel het gelijkvloers en uw deuren en ramen wapenen, terwijl u boven uw bewegingsvrijheid behoudt. Ga met een gerust hart slapen, wetende dat u volledig beveiligd bent.
De detectoren zijn de zintuigen van het alarmsysteem. Het systeem is voorzien van bewegingsdetectoren, magneetcontacten aan deuren en ramen en glasbreukdetectoren. U kan het systeem bovendien uitbreiden met onder andere:
- Shock of seismische detectoren op uw brandkast of kluis
- Waterlekdetectie
- Temperatuursensoren op frigo’s, ovens
- Paniek- of hold-up knoppen
- Zowel draadloze als bekabelde detectoren zijn mogelijk, of een mix van beide.
Bij een alarmsituatie, zet de centrale eenheid de sirenes in werking. De binnensirene verhindert communicatie tussen inbrekers en laat hen op de vlucht slaan, de buitensirene waarschuwt de omgeving en politie.
Bovendien is uw centrale eenheid ook rechtstreeks verbonden met de alarmcentrale via de telefoonlijn, een GSM signaal of het internet. De alarmcentrale contacteert meteen alle relevante contacten (familie en/of vrienden, politie, brandweer, …), waardoor de inbreker weinig tijd krijgt om zijn slag te slaan.
Ook effectief voor gas- en branddetectie
Moderne alarmsystemen gaan vaak verder dan de klassieke inbraakpreventie. De sensoren zijn ook voorzien op het detecteren van rook en/of hitte en gaslekken. Zo krijgt uw huis de optimale bescherming tegen de meest voorkomende gevaren.
Wil jij ook met een gerust hart je huis verlaten?
Vraag gratis uw offerte op maat.
Perimeterbeveiliging
De installatie van een perimeterbeveiliging is een opkomende trend binnen de inbraakbeveiliging. Dit systeem is erop gericht om de inbreker zo vroeg mogelijk te detecteren, alvorens deze schade aan de woning kan toedienen. Bovendien levert de vroegtijdige detectie kostbare tijdswinst op voor een interventie.
De detectoren voor perimeterdetectie kunnen geïnstalleerd worden op uw terras, balkons, en op platte daken. Er bestaan zelfs systemen die uw volledige achtergevel controleren. Vaak wordt de perimeterbeveiliging gecombineerd met een camera voor een directe analyse van de situatie. Zo kan u onmiddellijk de persoon die uw woning nadert identificeren.
Aanstuurbaar via smartphone en domotica
Ben je vergeten om je alarmsysteem te activeren bij het verlaten van de woning? Geen probleem. Via onze handige Smartphone app kan je je systeem moeiteloos vanop afstand raadplegen en bedienen.
Ook een koppeling op uw bestaand domoticasysteem is mogelijk.
Onderhoud en ondersteuning
Een jaarlijks onderhoud van uw alarmsysteem is verplicht bij wet. U kan dit zelf uitvoeren, of door een erkende firma. Bij het onderhoud controleren we de goede werking van het systeem en de doorseining, zodat u geen valse alarmen krijgt. Bovendien toetsen we het systeem af aan de laatste wettelijke richtlijnen.
Naast een onderhoudsdienst, bieden we u een 24/7 ondersteuning via onze wachtdienst. de wachtdienst kan u verder helpen met al uw vragen: van het veranderen van een code tot het tijdelijk uitschakelen van detectoren. Indien nodig, sturen we een technieker ter plaatse.
Erkenning en certificering
EM Security is erkend als alarmspecialist door het ministerie binnenlandse zaken. Dit houdt in dat onze medewerkers geslaagd zijn voor de examens opgelegd door binnenlandse zaken. Elke 5 jaar zijn we verplicht een bijscholingen te volgen. Het erkenningsnummer van EMS is: 20-0936-65.
Bij aanschaf van een compleet alarmsysteem kan EMS u ook voorzien van een INCERT certificaat. Dit wordt dikwijls als eis gesteld door de verzekeringsmaatschappij. INCERT is een kwaliteitslabel dat gegeven wordt aan de verschillende alarm componenten, de installatie en het installatiebedrijf.